Manifesteren

“Nee, it’s not gonna happen! We hadden nog zo afgesproken dat we voorlopig geen nieuwe projecten meer op zouden starten”. Ik zit met mijn betere helft op een terrasje in ons dorp het weekend in te luiden als we weer eens een geniale ingeving krijgen. Onze beste ideeën zijn neergekrabbeld op servetjes en bierviltjes. Naast creatief zijn we ook realistisch dus we weten dat niet alle ideeën ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden. Zeker nu niet, aangezien we al te veel projecten hebben lopen. Toch? Focus …. focus!

We kijken elkaar lachend aan en weten dat het onvermijdelijk is, dit plan is te bijzonder, dit project moet er komen! We bestellen nog een drankje en beginnen te brainstormen. Wat als we nou eens? En misschien kan die en die? Hoe gaan we het financieren? Zo passeren er heel wat punten de revue. We staan weer eens ouderwets ‘aan’. Een van de voordelen van samen een bedrijf runnen, zullen we maar zeggen. Gelukkig houden we allebei van wat we doen, anders hadden we natuurlijk een andere uitdaging gehad.

Thuisgekomen krabbel ik de naam van ons nieuwe project op een papiertje en zet de datum erop dat het af ‘moet’ zijn. Ik hang het op het prikbord dat in de keuken hangt. Het lijkt nog ver weg en het is nogal een ambitieus plan dus het is maar de vraag of het ons zal lukken. Maar goed, we houden wel van een uitdaging. Naast iets hardop uitspreken, helpt het om het op te schrijven en op een plek te hangen waar je dagelijks langs loopt is mijn ervaring. En het voor je zien alsof het er al is, ook wel visualiseren genoemd, helpt ook. En natuurlijk ook echt actie ondernemen, die stap vergeten nogal wat mensen en dan klagen dat het niet werkt.

De periode die volgt, krijgen we allerlei signalen die op groen licht duiden. Zo krijgen we spontaan een sollicitatie van een studente die een perfecte stage opdracht aan ons project kan hebben. Ideeën genoeg voor de inhoud en wie we er ook over vertellen, reageert enthousiast en vindt dat we het vooral moeten doen. Als klap op de vuurpijl blijkt dat wat we willen maken er nog niet is! Het is blijkbaar ‘de bedoeling’!

En dan sta ik na een periode van hard werken met het team afgelopen zondag in de keuken en valt mijn blik op het papiertje op het prikbord. ’11-02-19 magazine Your Journey’, lees ik. Verhip, dat is morgen, realiseer ik me. Laat dat nu de deadline zijn voor de afronding van ons magazine?! Het is gelukt, deze week gaat het magazine naar de drukker!
De magie van manifesteren…tijd voor een feestje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven